Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τα σενάρια καταστροφής του κόσμου το 2012 – Προφητείες, Λοιπά Σενάρια & Επίλογος



Κάπου εδώ φτάσαμε στο μεγάλο Τέλος.. Αύριο ρεαλιστικά είναι η ημερομηνία της Θεωρητικής και όχι μόνο προσέγγισης του Τέλους..

Σε αυτό το τελευταίο άρθρο θα ασχοληθούμε με προφητείες, διάφορα άλλα θεματάκια που δεν ταιριάζανε στα προηγούμενα άρθρα και τον επίλογο…

Αναλυτικά αναφερόμαστε σε:

  • Νοστράδαμος
  • Terence McKenna και το Κινεζικο I Ching
  • Edgar Cayce – O Κοιμισμένος Προφήτης
  • Web Bot
  • Χοπι & Οι προφητείες τους για το Blue Star
  • NASA Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το 2012
  • Επίλογος


Νοστράδαμος




Εξερευνώντας το τι έχει πει ο Νοστράδαμος για το 2012, μας βοήθησε να καταλάβουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι την θεωρούν σημαδιακή ημερομηνία ή το τέλος.

Όσον αφορά τους περίφημους «Αιώνες» του Νοστράδαμου , είναι δύσκολο να πει κανείς τι ακριβώς λέει με βεβαιότητα. Γεγονός είναι ότι ο Νοστράδαμος δεν αναφέρει το 2012 σε κανένα από τα γραπτά του ως μια σημαδιακή ημερομηνία.

Οπότε αυτό που μένει είναι να προσπαθεί κανείς να βγάλει συγκεκριμένες ερμηνείες.
Ανάμεσα σε αυτές μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι ο Νοστράδαμος προβλέπει την σύγκρουση με έναν κομήτη.

Συγκεκριμένα λέει στους «Αιώνες»:
"Where all is good, the Sun all beneficial and the Moon / Is abundant, its ruin approaches: / From the sky it advances to change your fortune. / In the same state as the seventh rock."

Αυτό μπορεί εύκολα να μεταφραστεί ότι ένα ουράνιο σώμα ..ίσως κομήτης … θα καταστρέψει το ανθρώπινο είδος.  Γενικά με τον Νοστράδαμο ισχύει ότι ο τρόπος γραφής και προβλέψεων του διακρίνεται για την πλήρη έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων.

Ωστόσο αυτοί που πιστεύουν ότι το τέλος του κόσμου θα συμβεί το 2012 θεωρούν ότι πέρα από τις προφητείες που είναι το μισό μέρος, το άλλο μισό είναι οι εικόνες που συνήθιζε να ζωγραφίζει ο Νοστράδαμος.

Στο βιβλίο του "Vaticinia de Summis Pontificibus" έχει ζωγραφίζει φριχτούς πολέμους και καταστροφές του κόσμου, που συμβαδίζει κατά την γνώμη των καταστροφολόγων με τις ζωγραφιές των Mayas.





Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι οι το βιβλίο "Vaticinia de Summis Pontificibus"…μάλλον δεν ανήκει στον Νοστράδαμο αλλά προΰπηρχε σχεδόν έναν αιώνα πριν από αυτόν.

Εν κατακλείδι γεγονός  είναι ότι ο Νοστράδαμος συμφωνεί με πολλούς οργανισμούς και επιστήμονες.. ότι το 2012 θα τελειώσει όπως όλα τα άλλα έτη.


Terence McKenna και το Κινεζικο I Ching

Ο Terence McKenna ήταν συγγραφέας, μελετητής ιστορίας και βοτανολόγος. Ενδιαφέρθηκε κυρίως για τα ψυχεδελικά και την συμβολή τους στην κοινωνία καθώς και στις εξωσωματικές εμπειρίες. Ασχολήθηκε διεξοδικά με την Φυσική, την Βιολογία, την Γεωλογία, τον Μυστικισμό, τον Νεοπλατωνισμό, τον Ερμητισμό, τον Σαμανισμό, την Φαινομενολογία και την έννοια της θεωρίας του νεωτερισμού, ενώ συχνά έδινε διαλέξεις. Χρησιμοποίησε παραισθησιογόνα μανιτάρια και ναρκωτικά όπως το LSD για ερευνητικούς σκοπούς, πέθανε στις 03/04/2000.


Υστέρα από διεξοδική μελέτη πολλών χρόνων του βιβλίου «I CHI» ή αλλιώς του Βιβλίου των Αλλαγών δημιουργησε την «Θεωρία του μηδενισμού της χρονικής κυμματομορφής» (TIME WAVE ZERO) στην διάρκεια της δεκαετίας του 1970.


Το   «I CHING»  είναι μια αρχαία Κινεζική μορφή μαντικής τέχνης που περιλαμβάνει 64 εξάγραμμα  που χρησιμοποιούνται  για μαντικές προγνώσεις. Κάθε ένα από αυτά έχει ένα ξεχωριστό μοτίβο από συνεχείς ή διακοπτόμενες γραμμές. Οι γραμμές αντιπροσωπεύουν τις δυο πρωταρχικές αιτίες στο σύμπαν, το ΓΙΝ που είναι οι διακοπτόμενες γραμμές και το ΓΙΑΝΓΚ που είναι οι συνεχείς γραμμές. Είναι ακριβώς αντίθετα μεταξύ τους και έχουν αντίθετη  σημασιολογία μα σε πλήρη συνάρτηση και ισορροπία.  Όλα στον κόσμο είναι μία μίξη  αυτών των δύο δυνάμεων.

Σύμφωνα με την μελέτη, αποκάλυψε πως αυτό το βιβλίο δείχνει σημαντικά γεγονότα που επηρέασαν και θα επηρεάσουν τον πλανήτη.

Ο Μακένα πήρε τα 64 εξάγραμμα  και με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή δημιούργησε μια καινοτομία  που αφορούσε μία συνάρτηση, και πάνω σ αυτή δημιούργησε ένα γράφημα χρονικής κυμματομορφής.

Σε αυτό το γράφημα επάνω συνδύασε τα 64εξάγραμμα με τα  σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που είχαν συμβεί, και είδε ότι είχαν απόλυτη σχέση  μεταξύ τους στα υψηλότερα η χαμηλότερα σημεία της κυματομορφής.

Έτσι ουσιαστικά αποκωδικοποίησε το βιβλίο αποδεικνύοντας  πως η ανακάλυψη του Ν.Κόσμου, η Άνοδος και η πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο 1ος και ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος η 1η Διαστημική Προσεδάφιση και το τρομοκρατικό χτύπημα στην Ν.Υόρκη το 2001 είχαν όλα προβλεφθεί.

Το περίεργο όλης της υπόθεσης ήταν πως αυτό το γράφημα είχε αρνητική κλίση, μέχρι που έφτανε στο σημείο ΜΗΔΕΝ μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

 Το γράφημα έφτανε στο σημείο ΜΗΔΕΝ  την 21-12-2012. Ο Terence McKenna υποστήριζε πως αυτή η ημερομηνία θα είναι σταθμός για την πορεία της ανθρώπινης εξέλιξης.



Πολλοί ισχυρίζονται ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν παράφρων, χρήστης ναρκωτικών και πως χρησιμοποίησε το Ημερολόγιο των Μάγια προκειμένου να επινοήσει  την θεωρία του. Ωστόσο το γράφημα επιβεβαιώνει όλα τα σημαντικά γεγονότα με ακρίβεια.


Edgar Cayce – O Κοιμισμένος Προφήτης



Ο Edgar Cayce είναι ίσως ο πιο ενδιαφέρον προφήτης του αιώνα που μας πέρασε. Η ιστορία του δεν είναι της παρούσης αλλά σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι σχεδόν όλα που είχε προβλέψει έχουν γίνει.

Ο Cayce είχε προβλέψει ότι θα ύπαρξη αναστροφή των πόλων. Βέβαια δεν είχε πει ότι θα γίνει το 2012 αλλά το 1998 και αφού αυτό δεν συνέβη πολλοί θεώρησαν ότι είχαν δώσει λάθος ερμηνεία στον χρόνο με αποτέλεσμα να μεταθέσουν την ημερομηνία για το 2012.

Αυτό που προέβλεψε για το Τέλος ήταν ότι οι Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ θα διαταραχτούν ενώ οι Δυτικές ακτές θα εξαφανιστούν καθώς σχεδόν όλα τα παράλια του κόσμου θα βρεθούν κάτω από το νερό.

Προέβλεψε ότι το Los Angeles, το San Francisco, η New York θα χαθούν. Επίσης η Ιαπωνία θα καταποντιστεί και η Ευρώπη θα αλλάξει τελείως. Η περιοχή του Μισισίπι στης ΗΠΑ θα μεγαλώσει και τα Great Lakes θα το διοχετεύσουν ως το Κόλπο του Μεξικού.

Η Carolina και η  Georgia θα εξαφανιστούν. Κάποιες κεντρικές πολιτείες των ΗΠΑ θα επιβιώσουν αν και με μεγάλες απώλειες όπως το Illinois στο Ohio,η περιοχή της Montana

Επίσης λέει ότι θα υπάρξουν τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις και πολλοί σεισμοί, κυρίως στο Νότιο Ημισφαίριο.

Αυτό που ανέφερε ότι την εποχή που θα γίνει αυτή η μεγάλη καταστροφή θα υπάρξουν συγκρούσεις στην Αίγυπτο, την Λιβύη, την Άγκυρα, την Συρία, τον Ινδικό Ωκεανό, τον Περσικό Κόλπο. Επίσης θα υπάρχουν προστριβές μεταξύ του Καναδά και της Γροιλανδίας.

Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα κάποιος θα προέβλεπε την Γεωπολιτική αναταραχή που υπάρχει τώρα στην περιοχή εκεί.. πριν από 100 χρόνια..

Επίσης ανέφερε ότι κοντά στο τέλος ότι ο Πόλος θα είχε μια μετατόπιση 17μοιρων προς την Ρωσία. Ήδη αναφέρετε ότι είναι τις 16 μοίρες.


 Web Bot



Το Web Bot είναι ένα διαδικτυακό πρόγραμμα λογισμικού που είναι σε θέση να προβλέψει τις μελλοντικές εκδηλώσεις από τον εντοπισμό λέξεων-κλειδιών που εγγράφονται στο Διαδίκτυο.
Δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά για την πρόβλεψη των τάσεων της αγοράς μετοχών.

Χρησιμοποιώντας της συνομιλίες του πλήθους στον διαδικτυακό τόπο, με ειδικές μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο για περίπου 300.000 λέξεις-κλειδιά με συναισθηματικό πλαίσιο, καταγράφει τις πριν και μετά λέξεις για να δημιουργήσει ένα "στιγμιότυπο".

Έτσι είναι σε θέση να προβλέψει καταστροφικά γεγονότα σε 60 έως 90 ημέρες νωρίτερα.

Το Web Bot έδωσε προειδοποιήσεις για αρκετά πράγματα όπως :

  • Προέβλεψε ένα "γεγονός παγκόσμιας αλλαγής" που θα γινόταν μέσα σε 60 με 90 ημέρες μετά τον Ιούνιο του 2001. Αυτό φυσικά ήταν η τρομοκρατική ενέργεια στους δίδυμους πύργους.
  • Προέβλεψε τον σεισμό που οδήγησε στο τσουνάμι του 2004
  • Προέβλεψε τον τυφώνα Katrina το 2005
  • Προέβλεψε την τραγωδία με το διαστημικό λεωφορείο Columbia
  • Προέβλεψε το blackout της New York το 2003
  • Προέβλεψε επίθεση άνθρακα στην Washington DC το 2001
  • Προέβλεψε σεισμό το 2004
  • Προέβλεψε το crash του Αμερικανικού Δολαρίου το 2007.
  • Προέβλεψε το παγκόσμιο collapse το 2008

Η ποιο πρόσφατη και πρόβλεψη είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012 


Χοπι & Οι προφητείες τους για το Blue Star


Οι Χόπι είναι μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής που ζουν κυρίως στη βορειοανατολική Αριζόνα. Η έκταση αυτή περιβάλλεται από την περιοχή των Ναβάχο.

Οι Χόπι πιστεύουν ότι ένας μεγάλος πνευματικός δάσκαλος, γνωστός ως "Γηραιός Αδελφός" ή "Αληθινός Λευκός Αδελφός", θα έρθει ως "Ανατέλλων Ήλιος" και θα ενώσει τα δυο κομμάτια του κόσμου που είχαν χωριστεί στο μακρινό παρελθόν. Ο Γηραιός Αδελφός θα έρθει μετά τους δυο μεγάλους πολέμους για να εγκαινιάσει τη μελλοντική εποχή: τη Μέρα του Εξαγνισμού.

Όμως η σημαντικότερη προφητεία ή καλύτερα το ένατο και τελευταίο σημάδι μιλούσε για κάτι που θα σηματοδοτούσε όχι μόνο την φυλή των Χόπι, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Χόπι έχουν μια μακρά παράδοση που περνώντας κάτω από τους μύθους, προφητείες και ιστορικά αρχεία, τα μεταφέρουν στις επόμενες γενιές. Μια τέτοια ιστορία είναι το «Blue Star» και πιστεύουν ότι όταν αυτό κάνει την εμφάνισή του θα έχει φτάσει η ώρα για μία περίοδο καθαρισμού, η οποία θα αρχίσει πριν από το 2012, θα διαρκέσει επτά χρόνια, και ότι αυτό θα είναι το ένατο και τελευταίο σημάδι.

Γνωρίζουμε τώρα ότι ο κομήτης Holmes 17P έχει μια τροχιά γύρω από τον Ήλιο τα τελευταία επτά χρόνια. Πρόκειται άραγε για σύμπτωση ή για την εκπλήρωση της προφητείας των Χόπι; Αστρολογικά η περίοδος αυτή ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2007 και θα διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.



NASA: Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το 2012


Στον αντίποδα έχουμε τις απαντήσεις της Nasa για το 2012

«Ακολουθούν ερωτήσεις και  απαντήσεις, όπως έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.»

Ερώτηση : Η Γη όντως απειλείται; Πολλές ιστοσελίδες στο internet υποστηρίζουν πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου.

Απάντηση : Τίποτα κακό δε θα συμβεί το 2012. Ο πλανήτης μας τα πηγαίνει μία χαρά εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια και αξιόπιστοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη Γη, που να συνδέεται με τη χρονολογία 2012.

Ερώτηση : Πώς γεννήθηκε αυτή η πρόβλεψη ότι το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου;

Απάντηση : Η ιστορία γεννήθηκε από κάποιους που ισχυρίζονταν πως ο Nibiru, ένας πλανήτης που υποτίθεται πως ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθυνόταν απειλητικά προς τη Γη. Αυτή η καταστροφή είχε υπολογιστεί αρχικά να συμβεί το Μάιο του 2003, ωστόσο, αφού τίποτα κακό δε συνέβη τότε, η «καταραμένη ημερομηνία» μετακινήθηκε το Δεκέμβριο του 2012. Τότε, αυτοί οι δύο θρύλοι συνδέθηκαν με το τέλος ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012.

Ερώτηση : Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012;

Απάντηση : Ακριβώς όπως το ημερολόγιο που έχετε κι εσείς στην κουζίνα σας, δε συνεχίζει μετά τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι και το συγκεκριμένο ημερολόγιο δε συνεχίζει πέραν της 21ης Δεκεμβρίου του 2012. Αυτή η ημερομηνία, σηματοδοτεί το τέλος μίας μακράς περιόδου, όπως την είχαν υπολογίσει τότε, αλλά ακριβώς όπως και στα δικά μας ημερολόγια, μετά την 31η Δεκεμβρίου έρχεται η 1η Ιανουαρίου, έτσι και στο ημερολόγιο των Μάγια, μετά την 21η Δεκεμβρίου, ακολουθεί μία νέα μακρά περίοδος.

Ερώτηση : Θα μπορούσε να σημειωθεί κάποιο φαινόμενο κατά την ευθυγράμμιση των πλανητών, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη Γη;

Απάντηση : Δεν αναμένεται να υπάρξει πλανητική ευθυγράμμιση τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις της στη Γη θα ήταν μηδαμινής σημασίας.

Ερώτηση : Υπάρχει αυτός ο πλανήτης, που ονομάζεται Nibiru ή πλανήτης Χ ή Eris, που κατευθύνεται προς τη Γη και την απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή;

Απάντηση : Η ιστορία του Nibiru και άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «φάρσες» του internet. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση, πάνω στην οποία να στηρίζονται αυτοί οι ισχυρισμοί. Αν όντως ο Nibiru ή ο πλανήτης X ή κάποιος άλλος πλανήτης κατευθυνόταν προς τη Γη, δε νομίζετε πως οι επιστήμονες θα ασχολούνταν με τον εντοπισμό του τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία; Προφανώς δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. O πλανήτης Eris υπάρχει πράγματι, αλλά είναι ένας μικρός πλανήτης, που θα παραμείνει εξωτερικά του ηλιακού μας συστήματος. Το πιο κοντινό μάλιστα σημείο, που θα μπορέσει να φτάσει προς τη Γη, είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια.

Ερώτηση : Διατρέχει πράγματι η Γη κίνδυνο από σύγκρουση με μετεωρίτη το 2012;

Απάντηση : Η Γη πάντα κινδύνευε από συγκρούσεις κομητών ή αστεροειδών, ωστόσο οι μεγάλες συγκρούσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση συνέβη 65 εκατομμύρια χρόνια πριν και οδήγησε στο τέλος της εποχής των δεινοσαύρων. Σήμερα, οι αστρονόμοι της ΝASA επιδίδονται ούτως ή άλλως σε μελέτες, αναφορικά με την ύπαρξη αστεροειδών, που ενδεχομένων κατευθύνονται προς τη Γη, ώστε να τους εντοπίσουν πριν συγκρουστούν στην επιφάνειά της. Όλη αυτή η εργασία, συμβαίνει κάτω από «ανοιχτές» διαδικασίες και τα αποτελέσματα των ερευνών της δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της NASA, ώστε ο καθένας να μπορεί να δει ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος για το 2012.

Ερώτηση : Πώς αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της NASA τη διάδοση αυτής της καταστροφολογίας;

Απάντηση : Σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς για την επικείμενη καταστροφή της Γης το 2012, ποια είναι η βάση στην οποία στηρίζονται; Πού ακριβώς βρίσκονται τα επιστημονικά ερείσματα, πάνω στα οποία βασίζονται; Δεν υπάρχουν και όποια κι αν είναι η προέλευσή τους, είτε δημιουργήθηκαν σε βιβλία είτε από το internet είτε σε ταινίες, δεν αλλάζει το μοναδικό πραγματικό γεγονός. Δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για κανέναν από τους ισχυρισμούς αυτούς.

Πηγή ΕΔΩ

Επίλογος
Συμφώνα με την Γαλλική εφημερίδα Le Monde, η 21η Δεκεμβρίου του 2012 θα μείνει στην ιστορία ως το 183ο «τέλος» του κόσμου που έχει αναγγελθεί από την ρωμαϊκή εποχή.

Καλύπτοντας αναλυτικά όλες τις θεωρίες που υπάρχουν για την συγκριμένη ημέρα αναγκάστηκα να σκεφτώ πολλά πράγματα από όλες τις πλευρές.

Δεν πίστευα ούτε πιστεύω ότι θα γίνει κάτι αύριο. Είμαστε σε μια φάση αλλαγής, αυτό το νιώθει και το βλέπει ο καθένας που παρατηρεί εκεί έξω.

Το κακό τις υπόθεσης είναι ότι επιτρέπουμε να σκεφτόμαστε έστω ότι μια καταστροφή μπορεί να αλλάξει την ανθρωπότητα. Η αλλαγή πρέπει να προέλθει από εμάς.

Αύριο για πολλούς είναι μια μεγάλη ημέρα.. για πολλούς άλλους μια ακόμα συνηθισμένη ημέρα..

Αν ο κόσμος δεν καταστραφεί αύριο…τα λεμέ στο επόμενο άρθρο αφιέρωμα για όλους τους «Θεούς-Ημιθέους-Γιους Θεών» που γεννηθήκαν την 25η Δεκεμβρίου…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου